Fietsroutes

image

Mijn GPS-tracks

Dit jaar (2009) werd ik op vaderdag verrast met een routeplanner voor de fiets. Voor mij een mooie aanleiding om dit nieuwe hoofdstuk aan mijn website toe te voegen.

Nederland
waterland een sprookje langs
de
waterkant
met plekjes mooi
gelegen
maar
mijd de grote wegen

De routes, die je hier kunt downloaden, heb ik zelf opgenomen, aanvankelijk alleen in de omgeving van Zoetermeer en veelal met Zoetermeer als vertrek- en terugkeerpunt.
Ik vind het mooi om te zien hoe in de voller wordende randstad, met oprukkende bebouwing en steeds meer ontsierende bedrijventerreinen, ook oog blijft voor het behoud van landelijke dorpsgezichten, rustieke weggetjes en natuur. Laten we er zuinig op zijn!


Over mijn fietsroutes

image here De routeplanner waarmee ik verrast werd was een Garmin Etrex Vista HCx. Dit soort routeplanners is populair bij wandelaars, fietsers, watersporters en motorrijders. Op internet vindt een levendige uitwisseling van tips en routes plaats. Ik kreeg er tevens de Onroute Fietskaart van Nederland bij, een twaalftal gedetailleerde kaarten van onze provincies. Voor de uitwisseling van informatie tussen routeplanner en pc levert Garmin het programma Mapsource mee. Hiermee kan tevens allerhande voor- en nabewerking van routes, tracks, waypoints etc. worden gedaan. Uiteraard kunnen de aldus gemaakte routes worden afgebeeld op Google Earth. Tegenwoordig gebruik ik de Garmin Oregon 600, een adequate prachtige opvolger van de Etrex Vista.

Nuttige weblinksFietsvakanties

Voorjaar 2017
Mallorca
klik hieronder