3D stereofotografie

image here

Mijn 3D foto's

Hieronder tref je een paar van mijn 3D foto's. Om ze in 3D te kunnen bekijken heb je een rood-cyaan brilletje nodig (rode venster links). De specials rechtsonder op deze paginaover zijn met een amber-blauw brilletje (amber links) te bekijken. De meest recente foto's zijn extra dik omlijnd. Klik met de muis op een afbeelding voor een grotere weergave.

"Indrukwekkender dan wat we zien is wat we waarnemen "
image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here
image here image here image here image here


Over mijn 3D foto's

John KuipťriIk maakte mijn eerste 3D foto's met een eenvoudig digitaal cameraatje, aparte foto's voor linker en rechter beeld. Het was wat behelpen maar soms was er inderdaad diepte zichtbaar. Bewegende objecten lukken op deze manier natuurlijk niet, maar goed....... Met het programmaatje Anabuilder (met Anamaker gaat het ook goed) voegde ik de linker en rechter opnamen samen tot anaglyfe foto's, die je daarna door een rood-cyaan brilletje kunt bekijken. Met het programma StereoPhotoMaker maak ik stereo paren, die met een shutterbril kunnen worden bekeken. Dit geeft de meest perfecte stereobeelden maar ja, niet iedereen beschikt over een shutterbril. Voor ons uitstapje naar Barcelona (voorjaar 2007) leende ik van zwager Frederik een oude doch echte 3d-camera uit 1954. Qua beeldkwaliteit was het niet geweldig, maar het diepte-effect is veel beter en..... ik kon zo bewegende objecten vastleggen. Fantastische ervaring!
Mijn fotohandel zag geen kans de film, eenmaal ontwikkeld, verder in bewerking te nemen als gevolg van de afwijkende wijze van vastlegging op de film. Daarom tikte ik via Marktplaats een negatiefscanner op de kop, waarmee ik mijn negatieven zelf kan inscannen en met behulp van de pc verder kan bewerken. Voor ons uitstapje naar Rome (voorjaar 2008) kocht ik via Marktplaats een heuse Nimslo 3D camera uit de jaren 80. Behalve een goed 3D effect is nu ook de beeldkwaliteit stukken beter.
Mijn nieuwe aanwinst in december 2009 is de digitale 3D camera van Fujifilm. Nu wordt het echt genieten.
April 2015 tik ik vlak voor onze fietstocht in ItaliŽ dankzij Marktplaats de digitale 3D camera van Panasonic op de kop.
Op deze website ga ik mijn 3D foto's deels in ColorCode3D-weergave presenteren. Helaas is de software voor deze codeertechniek niet vrij verkrijgbaar en zijn er specifieke brillen voor nodig. Maar de weergave is dankzij het kleurbehoud zoveel beter, dat ik deze overstap toch maar maak.

Weblinks3D stereo pairs

Voor bezitters van een 3D shutter-bril heb ik hieronder (scroll) een paar van mijn eigen 3D foto's.
image here image hereSpecials

Voor een kijkje bij
Parade Sail 2010
klik hieronder Ben je benieuwd naar
onze fietstocht in AndalusiŽ
klik hieronder Voor een blik op onze foto's
langs de Weser-Radweg
klik hieronder Voor een herinnering aan
landing Scheveningen
klik hieronder Om mee te kijken tijdens
onze fietstocht in ItaliŽ
klik hieronder